top of page

Soorten beugels

In onze praktijk hebben we onder andere de volgende beugels

de-gebitskliniek-invisalign.png

Invisalign

Invisalign® clear aligners zijn ontworpen om je leven te veranderen, niet om het te verstoren. Omdat de aligners uitneembaar zijn kun je ze gemakkelijk plaatsen en wegnemen om te blijven genieten van lekker eten, zonder beperkingen. Voor liefhebbers van contactsporten kunnen de doorzichtige aligners van Invisaling worden verwijderd voor je gaat spelen.

Damon-Q-brackets-2.jpg

Vaste beugels

De meest bekende variant van de vaste beugel is de slotjesbeugel. 

In de praktijk gebruiken wij het innovatieve Damon® System, welke elastiek-vrije slotjes combineert met high tech draden. bestaat uit Damon Q2 metalen slotjes of uit vrijwel niet zichtbare slotjes Damon® Clear 2. Damon® Clear 2 heeft een voordeel omdat er geen elastiekjes om de slotjes zitten die verkleuren. 

Het is klinisch bewezen dat dit systeem tanden en kiezen snel en comfortabel beweegt met als resultaat een echt spectaculaire glimlach en een harmonieus gezicht.

OIR-clear-overlay-6-300x300.jpg

Retentie beugels

Zodra je tanden recht staan en de beugel verwijderd is, is het natuurlijk belangrijk dat je tanden in de juiste positie blijven staan. De meest bekende retentiebeugels zijn het spalkje en de OIR (Orthodontic Invisable Retainer). Om te voorkomen dat de tanden terug verplaatsen naar de oude positie kun je gebruik maken van een retentiebeugel. Het advies is om deze levenslang te blijven dragen.

Start van de behandeling

Hieronder staan de 3 stappen die worden genomen voordat de behandeling van start gaat

Stap 1: Aanmelden

​​U meldt uzelf of uw kind aan via ons inschrijfformulier. U wordt binnen drie werkdagen gecontacteerd en alle aanvullende informatie wordt bij u opgevraagd. Zorg er vooral voor dat u weet hoe u verzekerd bent.

 

Voor meer informatie, kijk op Kosten en Vergoeding. Wij maken een afspraak met u voor het eerste consult.

Stap 2: Het eerste consult

De orthodontist kijkt naar uw gebit en bepaalt:

  • welke behandeling u nodig hebt,

  • hoelang het behandeltraject is

  • wat de kosten hiervan zijn.


Daarnaast wordt  doorgenomen hoe het hele traject eruit komt te zien en waar u of uw kind op moet letten. U krijgt alle informatie mee naar huis zodat u alles rustig kunt doorlezen. 

Stap 3: De behandeling

Afhankelijk van het soort beugel duurt deze  afspraak 45 - 60 minuten. U wordt ook geïnformeerd over hoe u het beste de beugel kunt dragen en op welke zaken u dient te letten voor het beste eindresultaat.

 

Hierna komt u terug voor een controle-afspraak. Afhankelijk van het soort beugel zal dit elke 5 tot 12 weken zijn. Een afspraak duurt in de regel 15 minuten en wordt zoveel mogelijk aan de randen van de dag gepland.

bottom of page