top of page
ad5aae_bf219e1a44724df2afd25136c9ef4898~mv2.webp

Onze praktijk

In onze praktijk wordt gewerkt met de meest moderne tandheelkundige technieken. Zo wordt er gewerkt met  iTero® and 3shape® intra-orale scanners. Hierdoor is het niet meer nodig om te moeten 'happen' wat vaak in verband gebracht wordt met een knoeiboel en een onaangenaam gevoel. 
De praktijk ligt zeer gunstig gelegen in het centrum van Berkel.
Het team zorgt voor de beste ervaring en het mooiste resultaat!

Acluin-Schulten-roll-over.jpg

dr. Alcuin Schulten

Orthodontist

TMO EXP WEB-03.jpg

Patiënt centraal in combinatie met moderne technologie

Mijn naam is Alcuin en ik groeide op in Rotterdam waarna ik als tandarts afstudeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Om mij verder te bekwamen in de orthodontie heb ik vervolgens een 4-jarige specialistenopleiding tot orthodontist afgerond aan Harvard University, Boston, Massachusetts, USA.

 

In 2002 keerde ik terug naar Nederland en heb gewerkt als orthodontist in het Sophia Kinderziekenhuis, Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hier maakte ik onder andere deel uit van een multidisciplinair team dat kinderen met schisis (hazenlip), craniofaciale syndromen en (groei)achterstand behandelt.

 

Ik geloof sterk in de technische ontwikkelingen in de (mond)zorg en de digitale behandelconcepten binnen de orthodontie in het bijzonder. Ik streef ernaar mijn patiënten te behandelen volgens de laatste (technologische) inzichten.

Tijdens mijn 6 zes jaar in de USA gaf ik les aan de University of Pennsylvania in Philadelphia en Harvard School of Dental Medicine in Boston. Tevens geef ik lezingen. Voor mijn verdiensten binnen het onderwijs en wetenschappelijke publicaties heb ik verscheidene awards mogen ontvangen.

bottom of page