Uw behandeling

Stap 1. Aanmelden

U meldt uzelf of uw kind aan via ons inschrijfformulier. U wordt binnen drie werkdagen gecontacteerd en alle aanvullende informatie wordt bij u opgevraagd. Zorg er vooral voor dat u weet hoe u verzekerd bent.

 

Voor meer informatie, kijk op Kosten en Vergoeding. Wij maken een afspraak met u voor het eerste consult.

Stap 2. Het eerste consult

De orthodontist kijkt naar uw gebit en bepaalt:

  • welke behandeling u nodig hebt,

  • hoelang het behandeltraject is

  • wat de kosten hiervan zijn.


Daarnaast wordt  doorgenomen hoe het hele traject eruit komt te zien en waar u of uw kind op moet letten. U krijgt alle informatie mee naar huis zodat u alles rustig kunt doorlezen. 

Stap 3. Start van de behandeling

Afhankelijk van het soort beugel duurt deze  afspraak 45 - 60 minuten. U wordt ook geïnformeerd over hoe u het beste de beugel kunt dragen en op welke zaken u dient te letten voor het beste eindresultaat.

 

Hierna komt u terug voor een controle-afspraak. Afhankelijk van het soort beugel zal dit elke 5 tot 12 weken zijn. Een afspraak duurt in de regel 15 minuten en wordt zoveel mogelijk aan de randen van de dag gepland.

1ad0e6_d250b052e4964025a27db2695bf66e1f~mv2.jpg

State of the Art Braces

Damon® System

1ad0e6_54d19a80a077487c9b42c831a8161e2f~mv2.jpg

For Teens and Adults!

Invisalign®

Invisalign® clear aligners zijn ontworpen om je leven te veranderen, niet om het te verstoren. Omdat de aligners uitneembaar zijn kun je ze gemakkelijk plaatsen en wegnemen om te blijven genieten van lekker eten, zonder beperkingen. Voor liefhebbers van contactsporten kunnen de doorzichtige aligners van Invisalign® worden verwijderd voor je gaat spelen.

iteroscanner2.png

Advanced Smile Design

All Digital

 

Ortho Blijdorp maakt gebruik van iTero® and 3shape® intra-orale scanners. Hierdoor is het niet meer nodig om te moeten 'happen' wat vaak in verband gebracht wordt met een knoeiboel en een onaangenaam gevoel. Al onze patiënten (en niet alleen die Invisalign hebben) hebben veel liever een 'kokhals-vrije' ervaring dan wat vroeger gebruikelijk was met het nemen van afdrukken door te happen in een slijmerig goedje.

Vrijwel niet zichtbare slotjes Damon® Clear 2 hebben heldere voordelen boven de traditionele metalen slotjes. Damon® Clear 2 is onderdeel van het innovatieve Damon® System, welke elastiek-vrije slotjes combineert met high tech draden. Omdat er geen elastiekjes om de slotjes zitten verkleurt de beugel dus ook niet! Het is klinisch bewezen dat dit systeem tanden en kiezen snel en comfortabel beweegt met als resultaat een echt spectaculaire glimlach en een harmonieus gezicht.